5 feb 2011

Visita a Can Brustenga

El dijous 3 de febrer, després dels recordatoris de costum i un mínim d'organització prèvia, les escorpines i dofines, i els escorpins i dofins, ben contents i ufanosos, van emprendre el camí cap a can Brustenga, sota un sol resplendent.

La nostra invasió -pacífica, això sí- va silenciar per uns moments, les veus dels silvestres habitants dels alzinars i pinedes que vam travessar...

I, de sobte... Patapaf! Com en un retorn a l'Edat Mitjana, l'imponent Mas Brustenga aparegué davant els nostres ulls meravellats, entre la verdor dels camps de cereals acabats de despertar del seu somni hivernal.

Cadscú i cadascuna de nosaltres ens vam sentir el cavaller Ramon (o Pere) i, amb posat orgullós, així ho vam fer constar a la fotografia.

En entrar al pati de la "casa gran" (construïda cap a 1.600), vam admirar la famosa façana i hi vam localitzar el balcó de l'hereu, o dels amos o dels diferents dormitoris que vam visitar de la mà de la Sra. Carme Barbany i del Sr. Francisco Brustenga, actuals amos del casalot.


A l'interior de la casa, la Sra. Carme Brustenga i el Sr. Francisco, ens van explicar amablemente l'origen del mas i com era la vida d'un nen o d'una nena en els segles anteriors. Als nens i a les nenes de 3r els va costar una mica d'entendre les diferències de classes entre els amos i els treballadors o que aquests treballessin només pel menjar o que fabriquessin tot, des dels teixits i les espardenyes fins als cistells o els càntirs, o que la quitxalla no hagués d'anar a escola...


Després d'esmorzar, al solet, vam dibuixar la façana de la casa principal. Als nois i a les noies els va cridar l'atenció el penell i el rellotge de sol.


Després de visitar l'interior de la casa, ens vam haver d'acomiadar, perquè se'ns havia fet tard. El temps havia passat volant.
 Els delegats i la delegada dels dos cursos van agrair als amos la seva amabilitat: Adéu, Sra. Carme! A reveure, Sr. Francisco! ... I mil gràcies per la vostra hospitalitat.

6 comentarios:

  1. Berta Puigdomènech6 de febrero de 2011, 10:57

    Hola Luci i Xavi.
    M'agradat moltíssim el blog.He vist les fotos i son molt xules!!!!
    Els meus pares i la meva germana us feliciten per la idea que heu tingut.Sou genials!!!
    ADÉUUUUUUUUUU!!!!!!!!!!!!
    Berta Puigdomènech Polo

    ResponderEliminar
  2. Ha sigut molt divertida, l'excursió ha estat molt impresionant!!!!!!!!!!.

    ResponderEliminar
  3. Quan la Teresa s´ha amagat derrera la porta i tu la has descovert graciosament m´ha fet molt de riure.També quan li he dit a la Teresa allo i t'ha pillat m'he pixat de riure.

    ResponderEliminar
  4. Luci i Xavi ,perdó per les faltes d'ortografia!!!

    ResponderEliminar
  5. A mi m'ha agradat la sortida a can Brustenga i m'ho vaig passar molt bé!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ResponderEliminar
  6. ALBERT BRUSTENGA

    Hola Xavi i Luci, ens ho vam passar molt bé a la sortida, vam descobrir moltes coses de Can Brustenga!!! Moltes gràcies per tot!!!!!

    ResponderEliminar